Pages

Dec 30, 2013

Fairy Tail Maniac!!


Assalamualaikum,,,

Lama xjumpa.. memang sannngaat lama.. dari awal taun sehingga hujung tahun.. fuhh.. baru nak updat blog.. Memang bnyak pengalaman suka duka yg d tempuhi.. Of course n saya tahu kamu pun sama juga :)..

Di post akhir tahun saya ni, saya nak share sedikit or mungkin bnyak kisah anime Jepun .. Fairy Tail!! ..




Really like the story!! Bnyak moral story yg kita bole dapat di sebalik cerita ini.. One of it is, Nilai Persahabatan.. Ini lah yang saya suka.. Yeah.. Natsu dan Gray, walaupun selalu bergaduh,, tetapi mereka tetap berjaya menjalankan misi mereka bersama dengan Erza dan Lucy. Mereka berempat bergerak dalam kumpulan dalam menjayakan misi mereka. Mereka saling bekerjasama, bersatupadu, dan saling menerima akan kekurangan masing2.. Yang paling penting mereka saling bantu membantu.. Itu baru la team.. Team Fairy Tail the Best!! Saya yakin kamu orang mesti pernah tengok  cerita ni.. Dalam TV 3 pun ada juga.. pukul 10.30 setiap hari Ahad .. 



Selain Itu dengan perwatakan gila2 mereka masing2 membuat cerita Fairy Tail nampak lebih menarik.. Wow..Kalau waktu saya tension2 atau ada masa, saya tengok cerita ni.. tengok berulang kali pun xkisah.. Ada juga part yg touching sikit .. hehe.. 


Biar saya perkenalkan.. Yang perempuan yg berambut kuning paling tepi sebelah kanan tu ialah Lucy Heartphilia, yg lelaki berambut pink sebelah Lucy tu pula Natsu Dragneel,, Yg seorang lagi lelaki yg rambutnya warna kegelapan tu pula bernama Gray Fullbuster, dan perempuan yg paling hujung belah kiri tu pula Erza Scarlet.. Dan meow biru tu pula ialah Happy!!.. Watak yg palinng saya suka ialah Erza Scarlet!! Sebab.. hmmm.. Entahla.. dah memang saya suka .. hihi.. 


Okey.. setakat ini saja cerita saya pada hari ini.. dah lewat malam.. Time to sleep.. Besok nak bangun awal.. Good Night.. jgn lupa baca doa tidur.. :)











1 comment: