Pages

Sep 24, 2017

Testing 😅

Assalamualaikum.

Apa khabar?

Lama dah Miz tak blogging.. agak nya dah 3 ke 4 taun tak jengok blog miz ni..

Dalam tempoh tersebut juga la.. banyak perubahan telah berlaku dalam diri Miz dan keluarga Miz..

Nak diceritakan... memang agak panjang.. sampai taun dpan pun tak habis.. nak d pendekkan cerita.. Alhamdulillah.. sekarang Miz sudah ada kja tetap.. jika nak d bandingkan dengan pekerjaan Miz sblom ini.. Miz sangat bersyukur.. walaupun Miz ialah seorang lepasan bachelor degree dlm bidang Bioteknologi Sumber namun Miz bersyukur.. Tak pa.. kita cari pengalaman n Miz yakin.. rezeki adà di mana2..

Yang penting jgn mudah putus asa.. n sentiasa berdoa pada Allah.. 😎

Ini baru sedikit cerita pendek pasal diri Miz n now Miz sudah ngantok.. kta akan bercerita in next time.. 😉

Bubye n Assalamualaikum..
** Gambar sekadar hiasan.. 😁

Dec 30, 2013

Fairy Tail Maniac!!


Assalamualaikum,,,

Lama xjumpa.. memang sannngaat lama.. dari awal taun sehingga hujung tahun.. fuhh.. baru nak updat blog.. Memang bnyak pengalaman suka duka yg d tempuhi.. Of course n saya tahu kamu pun sama juga :)..

Di post akhir tahun saya ni, saya nak share sedikit or mungkin bnyak kisah anime Jepun .. Fairy Tail!! ..




Really like the story!! Bnyak moral story yg kita bole dapat di sebalik cerita ini.. One of it is, Nilai Persahabatan.. Ini lah yang saya suka.. Yeah.. Natsu dan Gray, walaupun selalu bergaduh,, tetapi mereka tetap berjaya menjalankan misi mereka bersama dengan Erza dan Lucy. Mereka berempat bergerak dalam kumpulan dalam menjayakan misi mereka. Mereka saling bekerjasama, bersatupadu, dan saling menerima akan kekurangan masing2.. Yang paling penting mereka saling bantu membantu.. Itu baru la team.. Team Fairy Tail the Best!! Saya yakin kamu orang mesti pernah tengok  cerita ni.. Dalam TV 3 pun ada juga.. pukul 10.30 setiap hari Ahad .. 



Selain Itu dengan perwatakan gila2 mereka masing2 membuat cerita Fairy Tail nampak lebih menarik.. Wow..Kalau waktu saya tension2 atau ada masa, saya tengok cerita ni.. tengok berulang kali pun xkisah.. Ada juga part yg touching sikit .. hehe.. 


Biar saya perkenalkan.. Yang perempuan yg berambut kuning paling tepi sebelah kanan tu ialah Lucy Heartphilia, yg lelaki berambut pink sebelah Lucy tu pula Natsu Dragneel,, Yg seorang lagi lelaki yg rambutnya warna kegelapan tu pula bernama Gray Fullbuster, dan perempuan yg paling hujung belah kiri tu pula Erza Scarlet.. Dan meow biru tu pula ialah Happy!!.. Watak yg palinng saya suka ialah Erza Scarlet!! Sebab.. hmmm.. Entahla.. dah memang saya suka .. hihi.. 


Okey.. setakat ini saja cerita saya pada hari ini.. dah lewat malam.. Time to sleep.. Besok nak bangun awal.. Good Night.. jgn lupa baca doa tidur.. :)











Jan 6, 2013

Just Graduated~




Assalamualikum .. hai apa khabar.. lama dah Miza x duduk bercerita dekat sini.. hehe.. 

Gamba di atas sebenarnya dah lama dah. Gambar tu gambar bulan 10 tahun 2012.. hehe.. baru upload. Jadi sekarang ni Miza berstatus ‘Pencari kerja’.. memang mencabar la status ni.. bnyak mengajar Miza erti sabar dan tidak mudah putus asa. InsyaAllah.. walaupun, kadang2 Miza kecewa juga, tapi Miza percaya yang rezeki ni ada di mana2. Cuma Tuhan ja tau. Kita ni, Cuma perlu usaha ja.. 

Miza tau, selain Miza, ramai gi orang yang mase berstatus ‘Pencari kerja’ ni.. ada yg dah lama, ada yg baru ja nak cari kerja.. Bah.. sama2 la kita usaha cari keja ya.. Usaha jgn x usaha.. hehe.. yg penting jgn mudah putus harapan .. hee~ pesanan ini adalah untuk diri sendiri dan org lain.. hehe..


Kepada yg berstatus ‘Pencari kerja’ dan utk diri Miza sendiri juga, Miza nak doakan, semoga kita semua nant dapat keja tetap dan menjamin masa depan cepat2.. Aaamiiin. =)